Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2011 23:21 - "Номерът на Принцесата" Глава 11 Искаш Принцеса?
Автор: gerganayancheva Категория: Изкуство   
Прочетен: 5720 Коментари: 3 Гласове:
5



 Искаш принцеса? Не, не ти предлагам да станеш, принцеса не се става, то си е ген, нещо като тръпчинките. Но, ако само предположим, че се считаш за достоен, че искаш принцеса и то така, както се иска чаша вода в Сахара, да предположим, че бих ти помогнала с чисто практически съвети, които няма да касаят дали наистина си достоен и как си станал такъв. Още в този своеобразен увод бих искала да ти кажа това, което е редно да запомниш, което ще ти кажа и като заключение: Не изричай фаталното: „Нека те почерпя”, не ти нея, тя теб ще почерпи с една усмивка внимание, ако реши.

 

Огромни фаталности в общуването с принцеси:

-         карамфили

-         букет от много карамфили

-         карамфили в станиол

-         каквито и да е цветя в станиол

-         станиол

-         плюшени сърца

-         плюшени неща

-         дезодорант

-         китайско бельо

-         други китайски неща

 

Повтарям! Никакви карамфили!

 

Да обсъдим фаталностите. Принцеса е склонна да преглътне много, да прости липсата на вкус, наличието на кофти такъв, единственото, което не прощава е липсата на креативност. Но! Това е обяснимо, как можеш да го очакваш от жена, която отглежда въображаем слон?  Тя те сравнява с памук натопен в уиски, а ти носиш китка в огледален целофан...? Тая просто няма да я бъде... По-добре тръгни с празни ръце и като пристигнеш кажи следното: „Ваше Величество, пътувах, но електрически стълб бе паднал връз магистралата, слязох от коня, за да го преместя, но през това време една кобила минала, моят кон се почувствал привлечен, свалил си дисагите и дарил кобилата с носеното от мен, тя толкова се впечатлила, че плеснала с копита и поканила коня ми на едно рандеву с люцерна и овес, та аз сега идвам гол и бос, и пеша, но моля, простете и не питайте, защо съм бил гол връз коня...”

 

Неща за бонус точки и + левели:

 

-         върбови пръчки

-         всякакви клонаци, драки, тръни и стилизирани плевели

-         балони или ментови дражета

-         стаен термометър

-         един багажник сладкиши

-         празен смс

-         една шепа павета

-         балони и ментови дражета

-         разни употребявани неща

-         изписана химикалка

-         балони

 

Повтарям! Балоните вършат адски много работа!

 

Да не обсъждаме плюсовете. Нека само ти обясня за балоните. Балоните са като теб, който подарява балони, подарява себе си – кръгъл, симпатичен, шарен, огледален, може би надписан, може би летящ, пълен с въздух, не, погрешно ме разбираш, нямам предвид празен, въздухът не е нищо, въздухът е всичко. Това исках да кажа. А, да не забравя да ти кажа какво да изпратиш с изписаната химикалка, писмо ( естествено) и нека в него пише:

 

Скъпа Ничия,

Ти си твърде голяма, за да изпаднеш в нечие притежание. Изписах тази химикалка в желанието си да ти напиша най-красивото писмо. Разбрах, че това не е възможно, а ти не преставаше да питаш: Възможно ли е? Реших да ти нарисувам това :

image

 

....и мило пояснявате : просто не зная как се рисува слон!

 

Искаш Принцеса? Принцеса не се продава и не се купува, по тая причина на нея неща от павилион не са й нужни, да, шепа павета също не биха били от първа необходимост, но... не забравяй: понякога можеш да обичаш неща, които не можеш да изядеш, точно поради тази причина, че не можеш да ги изядеш..., ако ме разбираш. И в заключение:

 

Ако, Принцеса срещне един Някой с букет гербери, да не натрапвам идеята за карамфилите, и Някой с пръчка в ръка и паве в джоба, то вярвай, че ще почерпи онзи, който не знае как се рисува слон!

 

П.С.

Осми Март е денят на Жената, Всеки Ден е денят на Принцеса!




Гласувай:
5



1. momichetoskydricite - И не забравяй - никакви карамфили! ...
02.03.2011 23:27
И не забравяй - никакви карамфили! Може фрезии, може лалета, може гербери, може цветя, които да ухаят на пролет! Значи ухаят на мен! И ги носи всеки ден или не ги носи никога! Не и на 8-ми март!
Твоя принцеса: Сиси
цитирай
2. gerganayancheva - Никакви!
02.03.2011 23:33
Никакви! :)))
цитирай
3. анонимен - pak princesa
08.12.2011 10:45
абе мисля, че трЪпчинки се пише с А, защото думата идва от "трап",иначе супер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerganayancheva
Категория: Лични дневници
Прочетен: 479300
Постинги: 155
Коментари: 436
Гласове: 1591
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930