Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2011 12:54 - "Номерът на Принцесата" от 678 до 10-та глава
Автор: gerganayancheva Категория: Изкуство   
Прочетен: 5365 Коментари: 2 Гласове:
4



 Глава 678

 

 Веднъж чух : „Ти не си човек!” и нямам никакви възражения, какъв ти човек, аз съм принцеса. После чух: „Наистина ли ще го напраивиш?”, имам някакви възражения, защото аз вече го направих, подценяват ли ме? Накрая, съвсем тихичко: „Ти си луда...”, абсурдно е да се съглася, не съм луда, аз съм много луда.

 

Времето не стига, не лекува и не е мое, това са основните му недостатъци. За капак и не желае да ме чака, принудена съм да играя, аз не излизам току така! Плащам тези 678 и... , ако случайно се окаже проблем, мога да ги платя още веднъж! All in, дами и господа, аз съм принцеса, не се пазаря…

 

Както не веднъж съм казвала, скъпи менеподобни, принцеството дава право на две страхотни неща – безпринципност и пълната свобода на лафа: „говори си к`вот си иска”. Ще говоря за Принцеса, пътуването и рождените дни. За разлика от Тутраканска Превъзходна, няма да обърна никакво внимание на това, какво се случва, ако Него го няма. Искам от самото начало да сте наясно, че много по-страшно и вълнуващо е Нея да я няма.

 

Палете каляските, мили момичета и дим да ви няма, през девет планини в десета, за вода от единадесетия кладенец или просто за кафе в картонена чашка. Защо мислите съм принудена да компилирам глави 6,7,8...? Щото ме нямаше – пътувах... и утре пак заминавам! Ходенето в чужди кралства е необходимост, така обменяме... всякакви неща, например опит, само например. Един съвет от мен – не използвайте навигация, създайте свои собствени принцески кодове, като мен : 270+112+69+211+6/8/15/24, когато през ума ми премине този импулс, инстинктивно отговарям: Бургас. Тутраканска не ме разбира, тя си мисли, че преигравам, но пък одобрява пътуването ми и на чист принцески казва : „ Ало, ефе, ало...”.

Момичета, вие сте принцеси, много ясно, че ще правите каквото си искате, ще ходите където си искате, но не забравяйте : плащайте, вдигайте, цакайте, използвайте само висококачествени горива, оставяйте замъка в идеален ред, помпете гумите на 2 атмосефери, не пийте през пластмасовата капачка на чашките за кафе в колата..., понякога капят, понякога направо ви къпят, не им вярвайте, коженият салон не е задължителен, но е за предпочитане.

Дори да не запомните нищо от това, което току що казах, моля, а аз рядко го правя, помнете и се кланяйте само на една максима, която като цяло обобщава моето виждане за пътуването и необходимостта от него: „Нищо, ама нищо на този Свят не се слива така пълно с парфюма ми, както току що изгорял, прекрасен, А98”

Изобщо нямам намерение да ви говоря за природата, за релакса, за птиците и знаците „Внимание крави”, изобщо. Мили менеподобни, шофирайте, не извозвайте, возете... плавно.

Сега, нека кажа и за рождените дни, естествено не моите, естествено, че имам няколко... или поне толкова, колкото ми се прииска през годината. Естествено, че звучи самонадеяно, кога съм звучала по друг начин? Но, вие сте принцеса и колкото и да не ми е приятно да го призная, да, вирее една легенда, че принцесата винаги е добрата, я ще ти закърпи ризката, я ще ти изрине каминката. Обаче има и друго. Принцеса умее да изненадва, тя живее за нечия усмивка, обикновено се състарява в очакване на същата, още по-често получавайки я..., просто осъзнава, че не , не е тая, можеше да е много по-червена, примерно... Но! Свалете мизата, даже да имате 40 на сантасе, кажете 20, бъдете благородни, бъдете щедри, нали сме по принцип такива... Забравих, че аз съм тази, която отрече принципите. Та..., нека ви кажа за рождените дни. Те са нещо специално, нещо, което ни го има, ни го нема, подарявайте се, дръжте се с хората така, все едно са се родили днес. Не, не им сменяйте памперсите, няма нужда, просто им се усмихвайте. Тутраканска каза, да се даваме нахалост..., ами да се даваме казвам и аз. Какво толкова? Един жест в повече не убива, а и да убива..., ще се окаже, че не сте убити, ами има магия и ще спите, то така или иначе все ви се спи... Призовавам за сърдечност и дълбока празничност, вие сте такива, бъдете себе си, дори в дни, в които се поглеждате в огледалцето и сами се питате: „Коя си ти, ма?”.

Какво прави Принцеса, ако се окаже, че някой наистина има рожден ден, как да му се отблагодарим, задето се е родил и ни е накарал да съжаляваме, че и ние сме го последвали?  Дръжте враговете близо:

 

-         обадете му се ( винаги помага), кажете с писък : чееестииит рождеен дееееен!!! ( това е твърде лесно)

-         напишете смс: „Здраве, щастие, късмет, всичко да ти е наред!” (твърде тривиално)

-         напишете писмо (дълго), донесете вода от 9 реки, накарайте го да се чуди болна ли сте, какво ви е...

-         изпратете глашатай ( това е тъпо)

-         наемете билборд в средата на царството ( това е грандоманско) ( но, аз бих го направила)

-         изпратете подарък ( да не е сапун, да не са чорапи, да не е четка за зъби, да не са жълти цветя, да не е леген, да не е кофа, да не са обувки, да не е колан, да не е часовник, да не е нож)

 

Скъпи мои, както и да постъпите – грешите. Ще се намери някоя по-хард „просто жена”, не принцеса, която ще си забучи пандела на кукуригото и ще му се тръсне на крака, а връз краката ще е препасала китайско бельо с перца и на вашата добронамереност просто ще й е такована, таковата, ако ме разбирате...

 

Евакуационен план в една стъпка, имащ за цел да ви предпази от вас самите и от рожденика, казахме, да приемем, че той е някой и вие искате вашата хубост (двуслойна) да изпъкне, обаче, да приемем, че сте били лошо изблъскани в страни от жена с пера на или в гащите:

 

Вие сте принцеса, имате си жезъл, ако нямате, ще си купите, ако не се продава, ще си издялате, ама това, че отвътре ви напира да сътворите чудо по повод нечия радост... изплюйте го момичета, като парче урамаки сьомга и авокадо, изплюйте го и после бой с жезъла, докато стане на атоми, които да се разпръснат в Галактиката (винаги с главно Г), за да може после да се дертите: Ами , ако се сблъскат? Ами, ако се роди нова Вселена ( главно В)? Какво стана с експеримента на ония момчета дето щяха да пресъздават раждането на Вселената? Ще говорим в друга, по- титанична глава.

 

Принцеси, сладурани, захарчета, спукана ви е работата, но това сте си го докарали сами на главата. Като стане така, аз ще бягам при Тутраканска, вие къде ще идете ми е интересно? За последен път казвам, забравете за минусите, раздайте се, качете се на облегалката на трона и напишете с пастел по стената на царската трапезария:

Роден си под щастлива звезда, когато това се е случвало Вселената те е целунала, славейчета са запяли, овцете са проговорили, бял кон те е разнасял из родилното, роднините са плачели. Бъди все така щастлив, сресвай се на една страна, вече си мъж, работи, спечели, всичките ти дни с дъга да започват, никога под нея да не минеш, че току виж си ме засенчил, в саксиите ти с мушкато – орхидея да поникне, колата ти – да удвои кубатурата, данъчните – никога да не разберат, смей се – все има на кой, пей – може и фалшиво, честит да си и голям порастни и не забравяй, чудото се е случило, не може да ти се случи по-голямо от това да познаваш мен, а аз може само да падна, ей тъй както съм се покетрила на таз облегалка, да взема да сляза, че и пастелът ми се похарчи, ама докато бях тука видях една паяжина, да вземеш да ми подадеш метличката, да я почистя... Честит Рожден Ден!”

 

Глава 678 е титанична, макар слабо да й личи. Тя чертае важни житейски казуси, но хал хабер си няма от геометрия. Главата е благодатна за критики и възхвали. Още по-добра за отправяне на честитки и пожелания. Не нося никаква отговорност за това, че смесването на бензин и торта може да доведе до стомашни и психически разстройства. Законът за принцеското право ми гарантира както това, така и правото да избълвам още поне 8 страници глупости, но смятам да се въздържа, за ваше добро. Защото съм благородна.

Ако отново ви се е сторило, че между обсъжданите теми логична връзка няма – не ви се е сторило, наистина няма.

 

Благодаря Ви за вниманието!

 

Много съм луда, абсурдно е да се съглася с думи, описващи ме само като луда и съм леко разочарована, заради тези, които ме подцениха, при все, че им показах жезъла си, но пък стискам ръка и стоя твърдо зад онези, които казаха: „Ти не си човек”, защото бяха единствените 100% прави – Аз съм Принцеса... и това не подлежи на обсъждане.

 

Глава 9

 

Молитвата на Принцеса

 

 

За себе си не искам нищо, стига ми силата, която си ми дал, да простя, да забравя, да се засмея, да обидя, да убия, да се моля, да прегърна, да се върна, да избягам, да скачам, да пека сладкиш, да пълня еклери, да копая, да заравям, да паля, да се прераждам и да си гладя роклите. Стига ми.

 

Но, чуй ме сега, ще те моля за друго, понеже съм ти голяма почитателка и вярвам, че можеш да удариш едно рамо:

 

Стълба му дай, че иска да ми свали короната, а ръцете му са къси.

Конфитюр му прати, че горчи в устата му.

Прав коридор, че му са малки крилата и трябва да се засили.

Каска с фенерче, че често си удря главата и забравя, и му се стъмва.

Обуща му дай, че е бос и не може да ме надбяга.

Наколенки, че като ми падне на колене да не изпитва болка, а само срам.

 

И..., моля те, ако не му стигне Божествената осигуровка, дай му кредит от моята, че аз и без това съм благородна, и ако ти мине през ум да го съдиш за алчност, похот или друг грях, съди мен, че всички документи са на мое име, а него остави освободен, за да ми носи цигари в затвора, който за удобство и компенсация ще построя сама. Последно те моля, ако някой ден все пак падне, ако е забравил наколенките и все пак се е наранил, викни мен, ще го превържа и кръв ще му прелея, ще му дам да си играе с короната и мусака ще му направя, за да знае, че съм Принцеса и за мен гарантираш само Ти, и думата в устата ми слагаш само Ти, та по тая причнина струва повече от 300 гроша, а сърцето ми е инкрустирано със Сваровски и поради тази слабост... е напълно безплатно.

 

Направи ги тия неща, че времето ми не стига, а имам още две рокли за гладене и една карта за чертаене, в тая връзка, как мислиш, да опъна ли едно хребетче между Карнобат и Айтос? Ей тъй... за разкош, как мислиш?

 

Моля те, Моля те, Моля те.

Твоя до последната дантела:

Принцеса 

 

Глава 10

 

 Слонът на Принцесата

 

Един ден, принцесата се отегчила, изпила кафето си, ударила един хикс на дъното на чашата и викнала дворцовата гледачка. Гледачката погледнала в утайката и рекла:

-         Елен виждам, трап ще прескочиш, кон...ще пътуваш, жена виждам, руса май, май, виждам светло бъдеще, тва слонче е символ на успеха, а тази роза значи голяма любов...

Принцеса се отегчила двойно, но в интерес на всеобщата спокойност, драснала един мейл на младежа, който се занимавал с подръжката на ПГФ ( принцески горски фонд):

 

Мили ми Макс,

Съветвам теб и Мориц, да се заемете по-сериозно с възложените от мен задачи. Днес гледачката ми забеляза, че еленът, конят и слонът ми се мотаят безцелно, предимно на пътя ми... Разбирам, че напоследък сте натоварени с отглеждането на стадото феникси, но моля... Тоя слон съм го докарала в дън горите тилилейски с големи мъки, цените на индийското карго са безумни!

Целувам ви!

 

Зарадвала се Принцеса, почувствала как ред и хармония властват, естествено не с нейната сила, но все пак... Айде, още едно писъмце:

 

Здравей, Тутраканска,

Ти ли си тая русата дето ми излезе на чашата днес? Ако си тръгнала да ми събираш добитъка, споко, обадих се на Макс. Имам голяма молба към тебе, прати ми една роза от твойта оранжерия по „Смууди” и за моя сметка, че чакам няква голяма любов, не мой ме свари незакичена!

Целувам те!

 

Протегнала се Принцеса и разпоредила да извикат астроложката. Тя трябвало да направи кратък профил на предстоящата любов...

 

-         Какво пак ти е наговорила тая шарлатанка с кафето?

-         Ма, аре не ми повишавай тон, ма, ти астроложка ли си или психоаналитик?

-         На баба ти фризьорката съм! Кажи какво искаш и по-бързо, че имаме междузвездно съвещание в 5...

-         Искам профил на новата си любов! Падна ми се роза в кафето, голяма любов се задава, Тутраканска ще ми прати една китка да се закича!

-         Тутраканска да прати 2 тира гюл на ракия да го свариме, на помади да го направим, ама моля ти се не се занимавай с глупости...

-         Аз съм принцесата, ти си звездобройката, аз искам профил, ти правиш профил, кое точно не схвана?

-         Паляк.

-         Ко???

-         Зодията му...

-         Извини ме за секунда!

 

Спешна поща до ПГФ:

Макс,

Върни слона в Индия, за наша сметка, еленът го дай на местната ловна дружинка, конят не ме интересува, а тия проклети Феникси са менте, за тва толкоз време ни се палят, ни гаснат, а вие сте смотаняци, коит не забелязаха китайските им баркодове, да не съм луда да дам пари за истински феникс, най-много да ми запали царството... С две думи: разчиствай терена, ше си строиме цирк!

 

Правилно ме разбра – Цирк!

 

-         Паляк, мойто момиче...

-         На важна ли ми са прайш?

-         Много ясно. Ти за каква се взе?

-         Що не я знам тая зодия? Дай нещо по-познато..., да речем ... рогач, мисирок...

-         Нова е, тамън ще си в крак с тенденциите, добре се харчат напоследък...

-         Ок, не мога да ритам срещу звездите..., едно време, когато Зевс ми се молеше да си построим съзвездия по орташки, аз се лигавех..., сърдех му се за Прометей, а на ся... Паляк!

-         Избиват ме обриви от тебе! Въобще не разбираш от мъже, въобще, ама за сметка на това как се прикриваш... тц тц тц

-         Недей ми цътка, щото си ми черна!

-         Ще ти изпратя характеристика на зодията в най-скоро време, аре...

 

Бележка, пъханата под вратата на принцеската спалня:

 

Зодия Паляк е една от често срещаните в наши дни. Гъвкави и устойчиви на почти всичко, паляците се раждат в дните между 1 януари и 31-ви декември. Смешни са, но не го осъзнават, което е страшно, обличат се нормално, но по-скоро като паляци. Говорят много, предимно за себе си, дават мило и драго, но пак предимно за себе си, познават всички, имат се за оборотни и са, поне колкото колелото за гимнастика на всеки средностатистически хамстер. Любимите им цветове, храна, напитки, цитати, книги и филми се менят според ситуацията и само, ако са схванали, че се намират в ситуация. Имат прекрасно чувство за хумор, но са й болно загрижени за Вселената, поради което не споделят хумора, от страх, да не би Вселената да се напишка от смях и така да се образува спад в нивото на океаните. Палякът е подходящ за брак, за съвместно съжителство, за бизнес партньор, за дуетна половинка, както и за всичко останало, което се основава на принципното недоглеждане от страна на една от страните.

 

Като твоя астроложка съм длъжна да ти ги кажа тия неща, но понеже съм такава, знам, че вече сигурно си го пуснала тоя в леглото си и никак не ти пука кво съм написала. Ти си принцеса, имаш право да правиш каквото си искаш! Едно не мога да проумея – Що си накарала Макс да продаде слона???

 До утре, до утре, до утре, до утре сутрин ..., когато ще е късно...!

 

На баба ти фризьорката!

 

Еххх...., Джоко Росич би казал : „Йовано, Йованке...”... Пфу, да му се не види! Греда! Каква ти греда..., истински гредоред... Оказа се права тая, оная с кафето си е шарлатанка, ама аз ..., аз съм принцеса..., ще си правя точно каквото си искам, какво ми пука, подвела съм се, ами случва се, какво толкоз? Предупредила ме била..., ко ме интересува, да ме предупредиш за намаление в мола, ама за тва... Хич не ми пука, мда, айде пак 40 дни само добри помисли и после да заповяда следващият, че тамън съм поръчала афиши: „ Само за вас, само тази вечер, под купола на цирк „Принцеса” „... аха...

 

ОБЯВА ВЪВ ВЕСТНИК  „ ПРИНЦЕСАТА ДНЕС И УТРЕ”:

 

Търся млад и енергичен младеж за поддръжка на ПГФ ( принцески горски фонд). Може да пие, да пуши, да няма образование, да има 2 висши, препоръки не помагат. Единственото условие: КАКВОТО И ДА ЧУЕ, КАКВОТО И ДА ВИДИ, НИКОГА, НИКОГА ДА НЕ ПРОДАВА СЛОНА!!!

 

 




Гласувай:
4



1. momichetoskydricite - Само един ключ липсва, дето отваря ...
25.02.2011 16:02
Само един ключ липсва, дето отваря една врата!
цитирай
2. gerganayancheva - :)
25.02.2011 16:04
Какво да се правя? Добра душа... подарих го :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerganayancheva
Категория: Лични дневници
Прочетен: 478268
Постинги: 155
Коментари: 436
Гласове: 1591
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031